Kapr na černo po staročesku

Suroviny

1,5 kg kapra
4 lžíce octa
2 mrkve
1 menší celer
2 tabulky perníku na strouhání
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citrónu
1 lžíce malinové marmelády
3 lžíce černého piva nebo červeného vína
20 g másla
5 jader vlašských ořechů
30 g rozinek
sůl
2 bobkové listy
4 hřebíčky
4 zrnka nového koření
5 zrnek celého pepře
kousek celé skořice

recept nemá fotografii

Postup

Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme a necháme odležet v chladničce. Mezitím si připravíme základ na černou omáčku: do kastrolu dáme 1 litr vody s octem, přidáme nahrubo nastrouhanou očištěnou zeleninu, všechno koření, sůl, citrónovou kůru, pivo nebo víno a marmeládu. Vše přivedeme k varu. Vložíme kapra a stáhneme teplotu. Necháme zvolna vařit asi půl hodiny. Měkkého kapra pak vyjmeme a do základu přidáme nastrouhaný perník. Povaříme do zhoustnutí a pak omáčku propasírujeme přes jemný cedník. Do přecezené omáčky přidáme citrónovou šťávu, nasekané ořechy a spařené rozinky. Zjemníme máslem a podle chuti dosolíme . Kapra do omáčky vrátíme zpět.
Nejvhodnější přílohou jsou plátky vánočky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,711x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 2.00 (počet: 1) 2.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na černo po staročesku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist