Kýta z divočáka se šípkovou omáčkou

Suroviny

1,5 kg vykostěné a odblaněné kýty z divočáka
5 zrnek jalovce
6 zrnek celého pepře
2 velké cibule
4 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
šťáva kůra z 1 citrónu
4 lžíce šípkové zavařeniny
sůl, špetka pepře
1 lžička másla
cukr podle chuti
50 g slaniny

recept nemá fotografii

Postup

Omyté maso rozdělíme na 2 menší kusy, protkneme je proužky slaniny, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném sádle. Maso odstraníme a do výpeku dáme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, celé koření a osmahneme dorůžova. Podlijeme vodou, vložíme maso a pod pokličkou ho dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a vydušeninu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Přivedeme k varu, přidáme citrónovou šťávu a kůru, šípkovou zavařeninu a dochutíme solí. Povaříme asi půl hodiny a pak omáčku přecedíme přes jemný cedník. Nakonec omáčku zjemníme máslem a dochutíme cukrem. Přeléváme na plátky masa.
Podáváme s houskovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7,684x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kýta z divočáka se šípkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist