Cukrářské koblihy
Suroviny
300 g hladké mouky
300 g hrubé mouky
40 g cukru
3 žloutky
25 g droždí
80 g Hery
asi 1/4 l mléka
sůl
vanilka (vanilkový cukr)
1 lžíce rumu
zavařenina
Postup
Heru utřeme do pěny s cukrem, postupně přidáme žloutky. Mezitím si připravíme kvásek asi z 5 lžíc vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžičky mouky.
Kvásek přidáme do žloutkové směsi, dále přidáváme rum, vanilku a střídavě s moukou zbytek mléka. Vypracujeme hladké vláčné těsto, ze kterého uděláme bochánek a necháme ho asi 45 minut kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Po vykynutí na pomoučněném vále vyválíme plát maximálně 1 cm silný. Skleničkou nebo kroužkem na cukroví vykrojíme kolečka co nejblíže u sebe. Na polovinu dáme zavařeninu, přiklopíme druhou polovinou koleček. Okraje přimáčkneme k sobě a znovu vykrojíme skleničkou tak, aby mezi kolečky nebyla mezera. Koblihy necháme přikryté utěrkou kynout z jedné strany 10-15 minut, pak je otočíme a necháme kynout z druhé strany také 10-15 minut. Smažíme je ve friťáku nebo v dostatečném množství oleje na pánvi z obou stran. Hotové koblihy pocukrujeme a můžeme zdobit šlehačkou. Místo pocukrování můžeme použít i polevy.
Odkrojky můžeme dát také po kouscích osmažit, potřít zavařeninou a šlehačkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 12,833x
Komentáře receptu Cukrářské koblihy
anonym: | Monday, November 2, 2009 |
děkujeme super recept ;+))) |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!