Cukrářské koblihy

Suroviny

300 g hladké mouky
300 g hrubé mouky
40 g cukru
3 žloutky
25 g droždí
80 g Hery
asi 1/4 l mléka
sůl
vanilka (vanilkový cukr)
1 lžíce rumu
zavařenina

ukázka receptu Cukrářské koblihy
Posunovut vlevo
ukázka receptu Cukrářské koblihy
Posunout vpravo

Postup

Heru utřeme do pěny s cukrem, postupně přidáme žloutky. Mezitím si připravíme kvásek asi z 5 lžíc vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžičky mouky.
Kvásek přidáme do žloutkové směsi, dále přidáváme rum, vanilku a střídavě s moukou zbytek mléka. Vypracujeme hladké vláčné těsto, ze kterého uděláme bochánek a necháme ho asi 45 minut kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Po vykynutí na pomoučněném vále vyválíme plát maximálně 1 cm silný. Skleničkou nebo kroužkem na cukroví vykrojíme kolečka co nejblíže u sebe. Na polovinu dáme zavařeninu, přiklopíme druhou polovinou koleček. Okraje přimáčkneme k sobě a znovu vykrojíme skleničkou tak, aby mezi kolečky nebyla mezera. Koblihy necháme přikryté utěrkou kynout z jedné strany 10-15 minut, pak je otočíme a necháme kynout z druhé strany také 10-15 minut. Smažíme je ve friťáku nebo v dostatečném množství oleje na pánvi z obou stran. Hotové koblihy pocukrujeme a můžeme zdobit šlehačkou. Místo pocukrování můžeme použít i polevy.

Odkrojky můžeme dát také po kouscích osmažit, potřít zavařeninou a šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 12,833x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.36 (počet: 28) 8.36 28 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cukrářské koblihy

anonym: Monday, November 2, 2009
děkujeme super recept ;+)))

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist