Srnčí řízky na červeném víně

Suroviny

1,5 kg srnčí kýty bez kostí
3 lžíce sádla
50 g slaniny
2 velké cibule
2 lžíce hladké mouky
200 ml červeného vína
5 zrnek nového koření
3 bobkové listy
1 lžička másla
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Poprášíme je moukou a opečeme prudce na rozpáleném sádle. Pak řízky odstraníme z výpeku a dáme do něj na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření a bobkový list. Osmažíme dozlatova, podlijeme vodou, vrátíme řízky a dusíme je pod pokličkou doměkka. Hotové maso vyjmeme, vydušeninu dolijeme vínem a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme půl hodiny a pak přecedíme přes jemný cedník. Podle chuti dosolíme a zjemníme máslem.
Podáváme s rýží.

Poznámka:
Maso z vysoké a černé zvěře obvykle nakládáme do láků (mořidel), je-li ze starších kusů. U mladšího masa to není nutné, protože mořidlo vyluhuje z masa některé živiny a ochuzuje ho o chuťové látky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,020x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí řízky na červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist