Srnčí řízky na červeném víně

Suroviny

1,5 kg srnčí kýty bez kostí
3 lžíce sádla
50 g slaniny
2 velké cibule
2 lžíce hladké mouky
200 ml červeného vína
5 zrnek nového koření
3 bobkové listy
1 lžička másla
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Poprášíme je moukou a opečeme prudce na rozpáleném sádle. Pak řízky odstraníme z výpeku a dáme do něj na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření a bobkový list. Osmažíme dozlatova, podlijeme vodou, vrátíme řízky a dusíme je pod pokličkou doměkka. Hotové maso vyjmeme, vydušeninu dolijeme vínem a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme půl hodiny a pak přecedíme přes jemný cedník. Podle chuti dosolíme a zjemníme máslem.
Podáváme s rýží.

Poznámka:
Maso z vysoké a černé zvěře obvykle nakládáme do láků (mořidel), je-li ze starších kusů. U mladšího masa to není nutné, protože mořidlo vyluhuje z masa některé živiny a ochuzuje ho o chuťové látky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 125x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí řízky na červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist