Srnčí řízky na červeném víně
Suroviny
1,5 kg srnčí kýty bez kostí
3 lžíce sádla
50 g slaniny
2 velké cibule
2 lžíce hladké mouky
200 ml červeného vína
5 zrnek nového koření
3 bobkové listy
1 lžička másla
sůl, pepř

Postup
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Poprášíme je moukou a opečeme prudce na rozpáleném sádle. Pak řízky odstraníme z výpeku a dáme do něj na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření a bobkový list. Osmažíme dozlatova, podlijeme vodou, vrátíme řízky a dusíme je pod pokličkou doměkka. Hotové maso vyjmeme, vydušeninu dolijeme vínem a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Povaříme půl hodiny a pak přecedíme přes jemný cedník. Podle chuti dosolíme a zjemníme máslem.
Podáváme s rýží.
Poznámka:
Maso z vysoké a černé zvěře obvykle nakládáme do láků (mořidel), je-li ze starších kusů. U mladšího masa to není nutné, protože mořidlo vyluhuje z masa některé živiny a ochuzuje ho o chuťové látky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,244x
Komentáře receptu Srnčí řízky na červeném víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!