Silvestrovský ovar

Suroviny

1/2 vepřové hlavy
10 kuliček černého pepře
10 kuliček nového koření
1 bobkový list
1 větší cibule
1 hřebíček
1/2 malého celeru
1 mrkev
1 petržel
1 plněná oliva
1 malé jablko
sůl

Na jablečný křen:
200 g nastrouhaného křenu
2 jablka
šťáva z 1-2 citrónů
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou hlavu vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla celá ponořená. Osolíme a přidáme pepř, nové koření, bobkový list a oloupanou cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček. Dále přidáme očištěnou mrkev, celer a petržel. Vše uvaříme doměkka. Hlavu pak opatrně vyjmeme i s kostmi a položíme na nahřátou mísu. Místo očka vložíme olivu a do rypáčku jablko. Ozdobíme nakrájenou zeleninou.
Hlavu podáváme horkou a porcujeme ji až na stole. Podáváme s jablečným křenem, hořčicí nebo jinými studenými omáčkami.
Jablečný křen připravíme z oloupaných na jemném struhadle nastrouhaných jablek, zakapaných citrónovou šťávou. Přidáme nastrouhaný křen, dobře promícháme a podle chuti osolíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,651x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.29 (počet: 7) 8.29 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Silvestrovský ovar


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist