Lovecký špíz
Suroviny
750 g srnčí kýty
sůl, pepř
bobkový list
olej
250 g anglické slaniny
250 g vepřových jater
150 g kečupu

Postup
Kýtu necháme odležet a pak ji nakrájíme na malé kousky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do misky, proložíme bobkovým listem, zakapeme olejem a necháme v chladnu několik hodin. Pak napichujeme na jehlu střídaně kousky kýty, zatočený proužek anglické slaniny a opepřený kousek jater (játra v této fázi přípravy nesolíme). Opékáme na horkém oleji doměkka. Před koncem pečení osolíme játra. Špíz přelijeme troškou výpeku a pokapeme kečupem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,085x
Komentáře receptu Lovecký špíz
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!