Anýzová kolečka pro diabetiky
Suroviny
200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
80 g másla
50 g mletých jader vlašských ořechů
1/2 lžičky tlučeného anýzu
dia sladidlo na pečení za 100 g cukru
2 žloutky
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce vody
150 g tuhého dia džemu





Postup
Na vál si prosijeme mouku a prášek do pečiva, přidáme ořechy, anýz, sladidlo, žloutky, citrónovou šťávu a vodu. Krátce vypracujeme těsto, zabalíme ho do mikroténové fólie a dáme do ledničky aspoň na půl hodiny odležet. Pak těsto rozválíme na plát, vykrájíme kolečka, která přeložíme na plech vyložený papírem nebo fólií na pečení a upečeme v horké troubě při 220.C. Po vychladnutí spojujeme po dvou džemem.
Poznámka: pokud je džem příliš řídký, povaříme ho se lžící Solamylu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,755x
Komentáře receptu Anýzová kolečka pro diabetiky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!