Srnčí kýta na smetaně

Suroviny

800 g srnčí kýty
40 g slaniny
60 g másla
40 g hladké mouky
troška mléka nebo vody
200 ml smetany ke šlehání
kořenová zelenina
cibule
nové koření
celý pepř
bobkový list
2 lžíce octa
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kýtu prošpikujeme nudličkami slaniny, vložíme do kameninové nebo smaltované nádoby a obložíme kolečky očištěné kořenové zeleniny a oloupané cibule. Přidáme kuličky koření a bobkový list, zalijeme rozpuštěným máslem s octem. Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše dáme dusit do trouby doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a ze šťávy odstraníme koření a bobkový list. Šťávu se zeleninou a cibulí rozmixujeme a zahustíme moukou dobře rozmíchanou v mléce nebo ve studené vodě. Povaříme, dochutíme a nakonec přidáme šlehačku. Podáváme s knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,312x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí kýta na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist