Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
Suroviny
100g sušených švestek
100 ml jablečné šťávy
špetka skořice
100 ml oleje
1 kg dančího masa
sůl
pepř
100 g mrkve
100 g celeru
150 g cibule
50g přepasírovaných vařených rajčat
bobkový list
jalovec
0,5 l červeného vína
100g perníku
Postup
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajčata, bobkový list a jalovec. Přilijeme červené víno, vodu a vaříme asi hodinu a půl. Maso a zeleninu vyjmeme, zeleninu propasírujeme do šťávy. Perník nastrouháme, vmícháme do šťávy a necháme rozpustit. Maso vrátíme do omáčky, přidáme švestky a prohřejeme.
Vhodná příloha - špecle promaštěné máslem.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,723x
Komentáře receptu Daňčí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

