Zeleninovo-sýrový quiche

Suroviny

300 g hladké mouky
2 vejce
150 g másla
1 lžička soli
krupice na vysypání formy
máslo na vymazání formy

NÁPLŇ:
3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
1 malá cuketa
1 červená paprika
olivový olej
100 g žampionů
200 g ementálu
50 g nivy
150 - 200 ml smetany na vaření
1 vejce
2 lžíce nasekaných bylinek (pažitka, petržel, rozmarýn)

recept nemá fotografii

Postup

Máslo nakrájíme na kousky a propracujeme s prosátou moukou smíchanou se solí. Přidáme vejce, krátce prohněteme, získáme tužší těsto. Těsto zabalíme a na půl hodiny ho dáme do lednice.

Formu o průměru 26 cm vymažeme máslem, vysypeme krupicí a potom do ní rukama vtlačíme těsto a propícháme vidličkou. Přiklopeme pečícím papírem a pečeme 10 minut při 200 °C. Dalších 10 minut pečeme odklopené. Koláč vyndáme a necháme trochu vychladnout.

Na pánvi mezitím rozehřejeme olej a na něm krátce osmahneme nakrájené cibulky, cuketu, rozdrcený česnek, nakrájenou papriku a žampiony. Společně s bylinkami a kořením dusíme 10 minut pod pokličkou. Směs dáme na koláč, zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali s nastrouhanými sýry a vajíčkem a dáme péct na 40 minut při 180 °C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,507x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninovo-sýrový quiche


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist