Zapečené vepřové plátky

Suroviny

1 kg brambor
1 cibule
2 snítky tymiánu
100 ml zeleninového bujonu
2 lžíce olivového oleje
4 plátky vepřové pečeně s kostí
200 ml 30% smetany
1 lžíce dijonské hořčice
200 g strouhaného sýra
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 230 °C. V pekáči smícháme na kolečka nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, tymián, vývar a olej. Osolíme, opepříme a rozprostřeme po pekáči. Navrch dáme osolené a opepřené kotlety a přelijeme směsí smetany s hořčicí a nastrouhaným sýrem.

Dáme péct na půl až 3/4 hodiny do předehřáté trouby, aby maso změklo. Pokud se nám bude horní vrstva připalovat, přiklopíme alobalem.

Pozn.: K bramborám do pekáčku můžeme přidat nakrájená a lehce na másle opečená dvě jablka.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,842x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené vepřové plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist