Odpalované těsto na větrníky, věnečky, bochánky apod.
Suroviny
Na 450 g (600 g) těsta:
100 g (150 g) hrubé mouky
1/8 l (190 ml)mléka
60 g (90 g) másla
špetka soli
1/2 lžičky (1 lžička) cukru
2-3 (3-4)vejce (podle velikosti)
papír na pečení
Postup
Mléko s máslem, solí a přivedeme k varu. Mouku prosijeme na papír na pečení. Mléko s máslem, solí přivedeme k varu. Jakmile se máslo rozpustí, hrnec odstavíme, do mléka vysypeme mouku a vařečkou vše smícháme. Pak hrnec postavíme zpět na plotnu. Hmotu při nízké teplotě za stálého míchání odpalujeme - tzn., že mícháme tak dlouho, dokud se z těsta nevytvoří hladká, nelepící se hrouda a bílý povlak na dne hrnce. Hmotu přendáme do mísy a přidáme vajíčko. Druhé vejce přidáme, až když je první úplně vmíchané. Podle hustoty hmoty přidáme ještě třetí vejce podle potřeby tak, že ho rozkvedláme a přidáváme po lžičkách. Těsto musí být tak hladké a jemné, aby bylo možné stříkat ho zdobícím sáčkem.
Větrníky a věnečky pečeme při teplotě 220.C podle druhu asi 10-15 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,485x
Komentáře receptu Odpalované těsto na větrníky, věnečky, bochánky apod.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!