Bavorské vdolečky

Suroviny

20 g droždí
2 lžíce krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
500 g polohrubé mouky
2 lžíce změklého másla
1 vejce
1 žloutek
2 lžíce rumu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
olej na smažení

NA OZDOBU:
jahodový džem
1 – 2 kelímky zakysané smetany
1 polotučný tvaroh ve vaničce
1 – 2 sáčky vanilkového cukru
1 tvrdý tvaroh na strouhání

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uděláme kvásek: v misce rozetřeme droždí s troškou cukru, přidáme polovinu vlažného mléka, vrchovatou lžíci mouky a promícháme, dáme do tepla a 10 minut počkáme. Máslo utřeme se zbylým cukrem, přidáme vejce a žloutek a metličkou promícháme. Přilijeme napěněný kvásek, rum, sůl a kůru z citrónu. Postupně přidáváme mouku a zbylé mléko – měli bychom získat nepříliš tuhé těsto. To vařečkou dále propracováváme, dokud nebude hladké, vláčné a na povrchu se budou tvořit puchýřky. Potom ho zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 3/4 hodiny. Po vykynutí rozválíme na plát silný 0,5 – 1 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, která necháme dalších 20 min pod utěrkou kynout.

V hrnci rozehřejeme větší množství oleje (vdolečky by v něm měly plavat) a když je dost horký, uděláme druhým koncem skleničky do vdolečků důlek a dáme je do oleje, důlkem ke dnu. Až začnou vdolečky kolem okrajů zlátnout, tak je otočíme a smažíme z druhé strany. Vdolečky dáváme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Potom vdolky ozdobíme – do důlku dáme lžičku džemu, na něj vrchovatou lžíci kysané smetany, kterou jsme smíchali s tvarohem a vanilkovým cukrem a zasypeme nastrouhaným tvarohem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,618x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bavorské vdolečky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist