Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Suroviny

500 ml mléka
200 g másla
300 g hrubé mouky
3 vejce
500 g švestek
sůl
kolik švestek, tolik kostek cukru
100 g mletého máku
80 - 100 g moučkového cukru na posypání

recept nemá fotografii

Postup

V kastrolu s nepřilnavým dnem přivedeme k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypeme mouku a za stálého míchání necháme těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol. Potom těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout.

Švestky omyjeme, vypeckujeme a místo pecky dáme dovnitř kostku cukru. Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a na pomoučeném vále znovu propracujeme. Vyválíme půlcentimetrový plát a těsto rozkrájíme na přibližně 5x5 cm velké čtverce (příp. dle velikosti švestek). Do každého zabalíme švestku a tvarujeme knedlíky. Vaříme v mírně osolené vodě 5 – 10 minut.

Hotové knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Na talíři je posypeme mletým mákem, cukrem a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,306x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist