Jablečník
Suroviny
1 kg jablek
1 vanilkový cukr
5 vajec
150 g moučkového cukru
3 lžíce vody
150 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
NÁPLŇ:
150 g změklého másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 g měkkého tvarohu
1 želatina
NA OZDOBENÍ:
1 lžíce skořice
1 hrst máty
Postup
Omytá a oloupaná jablka vyjádřincujeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s vanilkovým cukrem. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem tak, aby okraje přesahovaly. Jablka po celém plechu rozložíme.
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme trošku vody a zašleháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka do těsta přimícháme. Těsto nalijeme na plech na jablka a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečené těsto překlopíme jablečnou směsí nahoru a necháme vychladnout.
Zatímco korpus chladne, připravíme si náplň. Změklé máslo ušleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, přidáme oba tvarohy a přimícháme nakonec i želatinu, kterou připravíme dle návodu na obalu. Tvarohovou náplň rozetřeme na jablkovou vrstvu a necháme několik hodin tuhnout v lednici. Nakonec posypeme skořicí a jednotlivé řezy na talíři zdobíme mátou.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,783x
7.00 (počet: 3)
7.00
3
10
Komentáře receptu Jablečník
| anonym: | Saturday, October 1, 2011 |
| je to super mnamka. | |
| Eva: | Friday, January 7, 2011 |
| včera vyzkoušeno, výborný! | |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

