Jablečník

Suroviny

1 kg jablek
1 vanilkový cukr
5 vajec
150 g moučkového cukru
3 lžíce vody
150 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku

NÁPLŇ:
150 g změklého másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
500 g měkkého tvarohu
1 želatina

NA OZDOBENÍ:
1 lžíce skořice
1 hrst máty

recept nemá fotografii

Postup

Omytá a oloupaná jablka vyjádřincujeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s vanilkovým cukrem. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem tak, aby okraje přesahovaly. Jablka po celém plechu rozložíme.

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme trošku vody a zašleháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka do těsta přimícháme. Těsto nalijeme na plech na jablka a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Upečené těsto překlopíme jablečnou směsí nahoru a necháme vychladnout.

Zatímco korpus chladne, připravíme si náplň. Změklé máslo ušleháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, přidáme oba tvarohy a přimícháme nakonec i želatinu, kterou připravíme dle návodu na obalu. Tvarohovou náplň rozetřeme na jablkovou vrstvu a necháme několik hodin tuhnout v lednici. Nakonec posypeme skořicí a jednotlivé řezy na talíři zdobíme mátou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,342x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 3) 7.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečník

anonym: Saturday, October 1, 2011
je to super mnamka.
Eva: Friday, January 7, 2011
včera vyzkoušeno, výborný!

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist