Krémové „obláčky“

Suroviny

TĚSTO:
100 g másla
100 g 100% tuku
200 g hladké mouky
6 vajec
čtvrt hrníčku vody
špetka soli
špetka prášku do pečiva

KRÉM:
0,5 l mléka
3 lžíce polohrubé mouky
2 žloutky
1 vanilkový cukr
1 máslo
200 g moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Vodu s máslem, tukem a solí přivedeme k varu, dokud se tuk nerozpustí. Poté vsypeme mouku, prášek do pečiva a důkladně rozmícháme. Až se těsto přestane lepit na vařečku (přibližně po minutě), odstavíme z ohně a znovu důkladně promícháme. Po vychladnutí vmícháme vajíčka (jedno po druhém). Takto připravené těsto rozetřeme na 2 plechy, které jsme vymazali 100% tukem a dáme péct do předehřáté trouby na maximální teplotu do růžova, cca 10 – 15 minut. Těsto by se na plechu mělo začít nadzvedávat a vytvářet „obláčky“.

KRÉM: V mléku důkladně rozmícháme mouku se žloutky, přisypeme vanilkový cukr a uvaříme z toho hustou kaši. Po vychladnutí kaši ušleháme s máslem a cukrem.

„Obláčky“ naplníme krémem a vychlazený moučník nakrájíme a pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,422x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krémové „obláčky“


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist