Králík na zelenině
Suroviny
1 králík
1 velká cibule
1 celer
2 mrkve
2 petržele
100 g slaniny
4 stroužky česneku
5 lžic tuku dle chuti
nové koření
tymián
pepř
bobkový list
olej
sůl
Postup
Králíka naporcujeme, posolíme, dáme do pečící nádoby a do druhého dne necháme uležet v chladu. Druhý den před úpravou lehce opláchneme vodou, maso už by mělo být dostatečně prosolené. Porce králíka zasypeme velkou nakrájenou cibulí, přidáme 10 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, špetku tymiánu, 2 bobkové listy, nakrájenou kořenovou zeleninu, 5 lžic rozpuštěného tuku, 10 dkg nakrájené slaniny (ne anglické), stroužky česneku, které jsme nakrájeli na nudličky. Podlijeme vodou a pečeme přikryté. Ke konci pečení odkryjeme dopečeme odkryté.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,502x
Komentáře receptu Králík na zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!