Pivovarský hovězí guláš
Suroviny
700 g hovězí kližky nebo krku
80 g rostlinného tuku
200 g cibule
15 g mleté papriky
20 g rajčatového protlaku
6 dl vody
50 g hladké mouky
kmín
česnek
majoránka
křen
cibule
sůl
pepř

Postup
Maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, dáme jí na tuk osmažit dorůžova. Přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Vložíme nakrájené maso, osolíme a opepříme a osmahneme za stálého míchání. Podlijeme polovinou vody, přidáme kmín, protlak a pod poklicí dusíme. Šťávu pod masem vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání jí zasmahneme, zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku. Maso dál vaříme za občasného míchání do měkka. Když je maso měkké, tak ho přendáme do jiného kastrolu, šťávu přecedíme na maso a krátce povaříme.
Jednotlivé porce guláše můžeme na talíři zdobit strouhaným křenem a kolečky cibule.
Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, těstoviny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5,932x

Komentáře receptu Pivovarský hovězí guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!