Pivovarský hovězí guláš
Suroviny
700 g hovězí kližky nebo krku
80 g rostlinného tuku
200 g cibule
15 g mleté papriky
20 g rajčatového protlaku
6 dl vody
50 g hladké mouky
kmín
česnek
majoránka
křen
cibule
sůl
pepř
Postup
Maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, dáme jí na tuk osmažit dorůžova. Přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Vložíme nakrájené maso, osolíme a opepříme a osmahneme za stálého míchání. Podlijeme polovinou vody, přidáme kmín, protlak a pod poklicí dusíme. Šťávu pod masem vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání jí zasmahneme, zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku. Maso dál vaříme za občasného míchání do měkka. Když je maso měkké, tak ho přendáme do jiného kastrolu, šťávu přecedíme na maso a krátce povaříme.
Jednotlivé porce guláše můžeme na talíři zdobit strouhaným křenem a kolečky cibule.
Jako přílohu podáváme houskové knedlíky, těstoviny.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 6,342x
4.50 (počet: 2)
4.50
2
10
Komentáře receptu Pivovarský hovězí guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

