Brusinková omáčka
Suroviny
340 g čerstvých plodů klikvy (brusinky)
200 g cukru
1/4 l vody

Postup
Cukr rozpustíme ve vodě v hlubší pávni a přivedeme do varu. Přidáme klikvy a znovu přivedeme k varu a pak je vaříme zvolna do doby, než slupka plodů praskne (což je asi za 10 minut) a hmota zgelovatí. Omáčku necháme vychladnout při pokojové teplotě, pak v ledničce.
Podáváme studené nebo teplé k masu nebo na ozdobu moučníků.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8,058x
Hodnocení receptu:
9.00 (počet: 2)
9.00
2
10

Komentáře receptu Brusinková omáčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Jedlý papír
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!