Filé s česnekovou majonézou
Suroviny
500 g rybího filé
250 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
2 žloutky
3 lžíce citronové šťávy
4 plátky toastového chleba
75 g hladké mouky
1 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
cukr
sůl
pepř
plátky citronu na ozdobení

Postup
Žloutky smícháme s 1 lžící citronové šťávy, osolíme, opepříme a přidáme trošku cukru. Po lžičkách vmícháme olivový olej a prolisovaný česnek.
Z toustového chleba odřežeme kůrku a zbytek rozdrobíme. V této strouhance obalíme rybí filé. Do mouky přidáme půl lžičky soli a opepříme. Vejce rozšleháme. Filé omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, obalíme v takto připraveném trojobalu a na rozpáleném oleji z obou stranách smažíme asi 4 minuty.
Osmaženou rybu podáváme s česnekovou majonézou a zeleninovým salátem, zdobíme citronem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,537x
Komentáře receptu Filé s česnekovou majonézou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!