Plněná panenka

Suroviny

3 vepřové panenky
300 g vepřových jater
300 g krájené anglické slaniny
300 g strouhaného parmezánu
2 lžíce směsi koření Francouzské bylinky
3 lžíce sádla (olej ne, přepaluje se)
mrkev
majoránka
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Játra očistíme a nakrájíme na tři stejné pruhy, ke kterým přidáme 3 lžíce směsi koření Francouzské bylinky a prohněteme, dáme do lednice na 1 hodinu.

Panenku očistíme, osušíme a podélně nařízneme nejdřív kolmo k prkénku a pak levou a pravou stranu rovnoběžně s prkénkem, tím vytvoříme plát. Dáme pozor, abychom maso neprořízli! Vytvořený plát masa potom naklepeme. Osolíme, opepříme a celkem dost zasypeme majoránkou (může být i sušená), srolujeme a dáme také do lednice odpočinout. Játra i panenku potom vyndáme společně z lednice. Na plát panenky dáme plátky slaniny a 1 pruh játra, posypeme nastrouhaným parmezánem, srolujeme a spíchneme špejlí.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Než se trouba
rozehřeje, tak v zapékací míse rozpálíme sádlo a ze všech stran na něm důkladně opečeme panenku. Potom jí dáme do trouby na 10 minut, po 10ti minutách panenku otočíme a pečeme dalších 10 minut.

Až bude maso upečené, vyndáme ho z trouby a necháme cca 5 minut odpočinout. Potom vyndáme špejle a krájíme na asi 1 cm široké plátky. Připravíme si na hranolky nakrájenou mrkev a podáváme společně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 450x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněná panenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist