Maďarská slepičí polévka
Suroviny
1 slepice
150 g sušených fazolí
2-3 mrkve
malá hlávka zelí
půlka celeru (nebo 1 malý)
hrst sušených hub
1 bobkový list
petrželová nať
sůl, pepř

Postup
Fazole a houby předem namočíme. Slepici očistíme a omyjeme a dáme vařit do 1,5 l vody. Osolíme, opepříme a vaříme půl hodiny. Očistíme a omyjeme zeleninu, zelí nakrouháme na proužky a vše s bobkovým listem a houbami přidáme do polévky. Vařáíme, dokud není maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme na kousky. Zeleninu také vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Odstraníme z vývaru bobkový list, vrátíme do něj maso a zeleninu a do polévky na talíři přidáme nasekanou petrželovou nať.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,832x

Komentáře receptu Maďarská slepičí polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!