Dort Raffaello

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
150 g práškového cukru
1 prášek do pečiva
100 g polohrubé mouky
1/2 dl vody

KRÉM:
3 smetany ke šlehání
2 bílé čokolády (cca 100 g)
200 g strouhaného kokosu

recept nemá fotografii

Postup

Cukr se žloutky vyšleháme, přilijeme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomalu ho přimícháme do těsta. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme v předehřáté troubě na 150 °C.

2 šlehačky dáme do hrnce a zahřejeme (nevaříme!). Přidáme nalámanou bílou čokoládu a mícháme mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme do druhého dne v hrnci.
Druhý den korpus podélně prořízneme (cca na 1/3 výšky těsta a 2/3). Vrchní 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, důkladně promícháme, přidáme 160g strouhaného kokosu a promícháme.

Na 1/3 korpusu dáme krém, zarovnáme a navrch dáme ušlehanou poslední smetanu ke šlehání, také zarovnáme a zasypeme zbytkem kokosu (cca 40g).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,732x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dort Raffaello


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist