Dort Raffaello

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
150 g práškového cukru
1 prášek do pečiva
100 g polohrubé mouky
1/2 dl vody

KRÉM:
3 smetany ke šlehání
2 bílé čokolády (cca 100 g)
200 g strouhaného kokosu

recept nemá fotografii

Postup

Cukr se žloutky vyšleháme, přilijeme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomalu ho přimícháme do těsta. Dáme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme v předehřáté troubě na 150 °C.

2 šlehačky dáme do hrnce a zahřejeme (nevaříme!). Přidáme nalámanou bílou čokoládu a mícháme mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme do druhého dne v hrnci.
Druhý den korpus podélně prořízneme (cca na 1/3 výšky těsta a 2/3). Vrchní 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, důkladně promícháme, přidáme 160g strouhaného kokosu a promícháme.

Na 1/3 korpusu dáme krém, zarovnáme a navrch dáme ušlehanou poslední smetanu ke šlehání, také zarovnáme a zasypeme zbytkem kokosu (cca 40g).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,526x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dort Raffaello


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist