Irské koleno
Suroviny
vepřové koleno
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce vepřového sádla
1 cibule
2 stroužky česneku
plnotučná hořčice
3 dcl černého piva
koření na vepřovou pečeni
sůl

Postup
Koleno očistíme a vykostíme tak, aby zůstalo v celku, vnitřní stranu posypeme kořením na pečení, potřeme utřeným česnekem, hořčicí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí.
Maso zabalíme, ovážeme pevně režnou nití a osolíme.
Rozpustíme 2 – 3 lžíce sádla, vložíme maso, podlijeme vodou a 2 dcl piva. Zakryjeme a dáme péct do rozehřáté trouby. Dle potřeby obracíme a podléváme horkou vodou. Když bude maso téměř měkké, tak ho odkryjeme a dopečeme do červena.
Upečené maso vyndáme a do výpeku dáme 3 lžíce smetany, asi 1 dcl piva a krátce povaříme, dle chuti dosolíme. Nakrájené maso na talíři přelijeme hotovou šťávou.
Podáváme s houskovým knedlíkem, brambory nebo čerstvým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,897x
Komentáře receptu Irské koleno
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!