Irské koleno

Suroviny

vepřové koleno
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce vepřového sádla
1 cibule
2 stroužky česneku
plnotučná hořčice
3 dcl černého piva
koření na vepřovou pečeni
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Koleno očistíme a vykostíme tak, aby zůstalo v celku, vnitřní stranu posypeme kořením na pečení, potřeme utřeným česnekem, hořčicí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí.
Maso zabalíme, ovážeme pevně režnou nití a osolíme.

Rozpustíme 2 – 3 lžíce sádla, vložíme maso, podlijeme vodou a 2 dcl piva. Zakryjeme a dáme péct do rozehřáté trouby. Dle potřeby obracíme a podléváme horkou vodou. Když bude maso téměř měkké, tak ho odkryjeme a dopečeme do červena.

Upečené maso vyndáme a do výpeku dáme 3 lžíce smetany, asi 1 dcl piva a krátce povaříme, dle chuti dosolíme. Nakrájené maso na talíři přelijeme hotovou šťávou.

Podáváme s houskovým knedlíkem, brambory nebo čerstvým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,693x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Irské koleno


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist