Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Suroviny
1 velký květák
6 plátků anglické slaniny
200 g červených paprik naložených v oleji
200 ml zakysané smetany
80 g strouhané Goudy (příp. Čedar)
pepř
sůl
Postup
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit na 7 minut do osolené vody. Poté scedíme a rozložíme do zapékací mísy, lehce osolíme, opepříme. V troubě rozpálíme gril.
Slaninu nakrájíme na proužky, které rozložíme na pečící papír a pod grilem vypečeme do křupava, gril nevypínáme. Polovinu vypečené slaniny přidáme ke květáku společně s okapanými paprikami, které jsme také nakrájeli na proužky. Hrst nastrouhaného sýra dáme stranou a zbytek smícháme se smetanou a přelijeme přes květák. Posypeme zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékáme 5 minut, dokud se sýr neroztaví.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,768x
Komentáře receptu Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

