Slaný koláč s květákovou náplní

Suroviny

TĚSTO:
30 g polohrubé mouky + trochu na poprášení pracovní plochy
špetka soli
150 g másla nakrájeného na kousky
1 žloutek
2 - 3 lžíce studené vody
sekaná pažitka
strouhaný muškátový oříšek
pepř
sůl

NÁPLŇ:
1 květák rozebraný na malé růžičky
100 g anglické slaniny (příp. uzený bůček) nakrájené na kostičky
3 velká vejce
280 ml smetany ke šlehání
180 g strouhaného ementálu

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny na těsto zpracujeme. Pokud nám tam zůstanou malé kousky másla, nic se neděje. Těsto zabalíme do fólie a dáme alespoň na půl hodiny do lednice. Poté ho vyndáme a necháme při pokojové teplotě zteplat. Potom ho vyválíme na pomoučené pracovní ploše, aby bylo co nejtenčí. Těstem vyložíme dno a stěny koláčové formy s odnímatelným dnem o průměru 23 cm. Těsto pečlivě namačkáme do okrajů formy. Přečnívající těsto odřežeme. Formu s těstem dáme na půl hodiny do lednice.

Troubu předehřejeme na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Na těsto dáme alobal (příp. pečící papír) a zatížíme ho suchými fazolemi a korpus krátce předpečeme v troubě, cca 12 – 15 minut. Papír s fazolemi sundáme a dáme na dalších 7 minut péct, dokud korpus lehce nezezlátne.
Mezitím dáme vařit růžičky květáku v osolené vodě, vaříme 5 minut. Scedíme a necháme vychladnout. V nepřilnavé pánvi lehce vyškvaříme slaninu, aby nám nezčernala.

V míse smícháme vejce se smetanou a sýrem, okořeníme a přimícháme květák i slaninu a dáme na upečený korpus. Pečeme dalších půl hodiny, aby okraje těsta byly zlaté a náplň se „zpevnila“.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,420x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slaný koláč s květákovou náplní


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist