Kapr na zázvoru
Suroviny
4 větší porce kapra
2 stroužky česneku
sůl
1 rovná lžička mletého zázvoru
2-3 lžíce polohrubé mouky
olej
80 g strouhanky
1 celé rozšlehané vejce

Postup
Očištěné porce kapra potřeme jemně česnekem se solí a uložíme na 2 hodiny v chladnu. Porce kapra pak obalíme v mouce smíchané se zázvorem, ve vejci a nakonec v prosáté strouhance. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm zvolna smažíme porce kapra asi 20 minut dorůžova.
Podáváme s bramborami, které ještě horké protlačíme sítem do nahřátého kastrolu nebo větší mísy a pokapeme máslem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,485x
Hodnocení receptu:
8.00 (počet: 2)
8.00
2
10

Komentáře receptu Kapr na zázvoru
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!