Zapečená kolínka s uzenou rybou

Suroviny

200 g těstovin – kolínka
400 g uzené ryby
250 ml mléka
250 ml smetany
80 g nastrouhaného ementálu
1 lžíce nasekaného kopru
1 lžíce nasekané petrželky
80 g másla
30 g hladké mouky
2 jablka
šťáva z 1 citronu
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Kolínka uvaříme do skoro měkka, scedíme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na pánvi rozpustíme 50 g másla a za stálého míchání ho zaprášíme moukou. Necháme zpěnit a podlijeme mlékem a smetanou. Směs stále mícháme a vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. Sundáme ze sporáku a přimícháme 50 g sýra a necháme ho rozpustit. Osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami.

Rybu zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Rybí maso promícháme s jablky a kolinky, přelijeme omáčkou, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Dáme do vymazané zapékací mísy, nahoru rozdělíme zbytek másla a sýra a dáme na zhruba 30 minut zapéct dozlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,448x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečená kolínka s uzenou rybou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist