Čočka nebo fazole na kyselo
Suroviny
300 g čočky nebo fazolí
60 g sádla
20 g hladké mouky
1 větší cibule
ocet
sůl

Postup
Čočku nebo fazole přebereme a namočíme (nejlépe přes noc) do studené vody. Druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka. Ze sádla, nadrobno nakrájené cibule a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme ji k čočce nebo fazolím a je-li třeba, podlijeme troškou vody. Ochutíme octem a osmažíme.
Podáváme se sázenými nebo natvrdo vařenými vejci a kyselou okurkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,969x

Komentáře receptu Čočka nebo fazole na kyselo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!