Čočka nebo fazole na kyselo
Suroviny
300 g čočky nebo fazolí
60 g sádla
20 g hladké mouky
1 větší cibule
ocet
sůl
Postup
Čočku nebo fazole přebereme a namočíme (nejlépe přes noc) do studené vody. Druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka. Ze sádla, nadrobno nakrájené cibule a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme ji k čočce nebo fazolím a je-li třeba, podlijeme troškou vody. Ochutíme octem a osmažíme.
Podáváme se sázenými nebo natvrdo vařenými vejci a kyselou okurkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,260x
Hodnocení receptu:
8.00 (počet: 4)
8.00
4
10
Komentáře receptu Čočka nebo fazole na kyselo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama
Svíčková na smetaně
Recept na nejlepší české jídlo.
Recepty
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!