Květákové krokety
Suroviny
1 květák
1 kostka bujónu
hrst petrželové nati
hrst nasekaného pórku
sůl, mletý pepř
špetka mleté pálivé papriky
3 vejce
200 ml mléka
hladká mouka na zahuštění
olej
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Květák rozebereme na růžičky, očistíme a uvaříme je do poloměkka ve vodě s bujónem. Scedíme a necháme okapat. Pak ho nasekáme nadrobno do mísy, kam přidáme i nasekanou petrželku a pórek, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou. Přidáme vejce, zalijeme mlékem a přisypeme hladkou mouku tak, abychom vytvořili kaši (ani hustou, ani příliš řídkou). Lžící pak nabíráme podlouhlé válečky a opékáme je na rozpáleném oleji ze všech stran. Necháme pak nastojato okapat na papírových ubrouscích přebytečný olej.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 843x
![Počet hodnotících uživatelů: 2 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Květákové krokety
anonym: | úterý 5. července 2011 |
lena supr doporucuji |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!