Květákové krokety

Suroviny

1 květák
1 kostka bujónu
hrst petrželové nati
hrst nasekaného pórku
sůl, mletý pepř
špetka mleté pálivé papriky
3 vejce
200 ml mléka
hladká mouka na zahuštění
olej

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozebereme na růžičky, očistíme a uvaříme je do poloměkka ve vodě s bujónem. Scedíme a necháme okapat. Pak ho nasekáme nadrobno do mísy, kam přidáme i nasekanou petrželku a pórek, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou. Přidáme vejce, zalijeme mlékem a přisypeme hladkou mouku tak, abychom vytvořili kaši (ani hustou, ani příliš řídkou). Lžící pak nabíráme podlouhlé válečky a opékáme je na rozpáleném oleji ze všech stran. Necháme pak nastojato okapat na papírových ubrouscích přebytečný olej.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,656x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 2) 7.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květákové krokety

anonym: Tuesday, July 5, 2011
lena supr doporucuji

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist