Hruškový koláč s čokoládou a mandlemi

Suroviny

280 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
200 g cukru krupice
250 g másla
3 lžíce mléka
5 vajec
2 hruškové kompoty
citrónová šťáva
150 g čokolády na vaření
hrst mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Hrušky vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Potřeme je citrónovou šťávou. Změklé máslo a cukr ušleháme, přidáme vejce a mléko. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Asi 1/3 těsta odebereme a vmícháme do něj rozehřátou nebo nastrouhanou čokoládu. Dortovou formu nebo malý pekáček vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme nejprve světlé těsto, potom tmavé a vidličkou je místy promícháme. Navrch položíme hrušky (půlky) oblou částí nahoru, jejich povrch nakrájíme na proužky a posypeme drcelými mandlemi nebo mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě na 175.C asi 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,071x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hruškový koláč s čokoládou a mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist