Italský ovocný koláč

Suroviny

275 g hladké mouky
125 moučkového cukru
125 másla
1 vejce
1 žloutek
3 lžičky studené vody
pár kapek vanilkového extraktu
sůl

NÁLPŇ:
4 lžíce malinové marmelády (může být i jiná)
60 g rozdrobených mandlových sušenek
800 g oloupaných hrušek bez jádřinců
90 g rozinek
60 g hnědého třtinového cukru
1 lžička mleté skořice

recept nemá fotografii

Postup

Mouku smícháme se špetkou soli a moučkovým cukrem, dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme na kostičky pokrájené máslo, žloutek, vejce, vanilku a zalijeme vodou. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí (dle potřeby přidáváme vodu). Potom těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu vychladit.

Ze 2/3 těsta vyválíme placku a vyložíme jí mělkou dortovou formu o průměru 25 cm (může být hlubší plech). Těsto potřeme marmeládou a posypeme rozdrobenými sušenkami. Hrušky nakrájíme na slabé plátky, poskládáme je na sušenky a posypeme skořicí, rozinkami a třtinovým cukrem. Ze zbytku těsta uděláme tenký váleček a ten dáme podél okraje formy. Ze zbytku válečku uděláme na koláči mřížku a konce připojíme k těstu na okrajích formy.

Pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 200 °C asi 50 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,660x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Italský ovocný koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist