Italský ovocný koláč

Suroviny

275 g hladké mouky
125 moučkového cukru
125 másla
1 vejce
1 žloutek
3 lžičky studené vody
pár kapek vanilkového extraktu
sůl

NÁLPŇ:
4 lžíce malinové marmelády (může být i jiná)
60 g rozdrobených mandlových sušenek
800 g oloupaných hrušek bez jádřinců
90 g rozinek
60 g hnědého třtinového cukru
1 lžička mleté skořice

recept nemá fotografii

Postup

Mouku smícháme se špetkou soli a moučkovým cukrem, dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme na kostičky pokrájené máslo, žloutek, vejce, vanilku a zalijeme vodou. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí (dle potřeby přidáváme vodu). Potom těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu vychladit.

Ze 2/3 těsta vyválíme placku a vyložíme jí mělkou dortovou formu o průměru 25 cm (může být hlubší plech). Těsto potřeme marmeládou a posypeme rozdrobenými sušenkami. Hrušky nakrájíme na slabé plátky, poskládáme je na sušenky a posypeme skořicí, rozinkami a třtinovým cukrem. Ze zbytku těsta uděláme tenký váleček a ten dáme podél okraje formy. Ze zbytku válečku uděláme na koláči mřížku a konce připojíme k těstu na okrajích formy.

Pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 200 °C asi 50 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,450x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Italský ovocný koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist