Italský ovocný koláč
Suroviny
275 g hladké mouky
125 moučkového cukru
125 másla
1 vejce
1 žloutek
3 lžičky studené vody
pár kapek vanilkového extraktu
sůl
NÁLPŇ:
4 lžíce malinové marmelády (může být i jiná)
60 g rozdrobených mandlových sušenek
800 g oloupaných hrušek bez jádřinců
90 g rozinek
60 g hnědého třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
Postup
Mouku smícháme se špetkou soli a moučkovým cukrem, dáme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme na kostičky pokrájené máslo, žloutek, vejce, vanilku a zalijeme vodou. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí (dle potřeby přidáváme vodu). Potom těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu vychladit.
Ze 2/3 těsta vyválíme placku a vyložíme jí mělkou dortovou formu o průměru 25 cm (může být hlubší plech). Těsto potřeme marmeládou a posypeme rozdrobenými sušenkami. Hrušky nakrájíme na slabé plátky, poskládáme je na sušenky a posypeme skořicí, rozinkami a třtinovým cukrem. Ze zbytku těsta uděláme tenký váleček a ten dáme podél okraje formy. Ze zbytku válečku uděláme na koláči mřížku a konce připojíme k těstu na okrajích formy.
Pečeme dozlatova v předehřáté troubě při 200 °C asi 50 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,660x
Komentáře receptu Italský ovocný koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!