Dvanáctihodinová kachna

Suroviny

1 kachna (cca 1700 g)
150 ml medu
sůl
kmín
(trochu mléka)

ukázka receptu Dvanáctihodinová kachna
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dvanáctihodinová kachna
Posunout vpravo

Postup

Kachnu omyjeme, osušíme, odřízneme přebytky tuku u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolíme zevnitř i zvenku. Posypeme ji kmínem. Kachnu dáme do pekáčku, mírně podlijeme vodou (pokud nahradíme vodu mlékem, kachna je pak křehčí), přiklopíme a pečeme 6 hodin v troubě předehřáté na 90° C. Potom teplotu zvýšíme na 120° C a pečeme dalších 6 hodin. Opět pečeme přiklopené a s kachnou nic neděláme, ani nepodléváme. Teprve hodinu před koncem pečení kachnu odklopíme, potřeme medem a do konce pečení kachnu dle potřeby potíráme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,362x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.86 (počet: 22) 9.86 22 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dvanáctihodinová kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist