Pappardelle s drůběžími játry

Suroviny

500 g pappardellí
500 g drůběžích jater
300 g žampionů
2 stroužky česneku
2 malé červené chilli papričky
8 lístků šalvěje
1 pomeranč
1 lžička cukru
140 ml olivového oleje
15 lístků bazalky
1 lžíce balzamikového octa
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na menší kousky a houbky nakrájíme na čtvrtky. Chilli papričky zbavíme jader a nadrobno nakrájíme, lístky šalvěje nakrájíme na nudličky. Kůru z pomeranče oloupeme škrabkou a nakrájíme jí na tenké nudličky. Na mírném ohni rozpustíme cukr a doměkka na něm pomerančovou kůru podusíme. Potom jí smícháme s prolisovaným česnekem, chilli papričkami, polovinou olivového oleje, šalvějí a solí. 4 lžíce oleje rozpálíme a na silném ohni na něm orestujeme žampiony, osolíme a smícháme se směsí s pomerančovou kůrou. Bazalku natrháme nahrubo.

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Játra smažíme na zbytku oleje asi 2 minuty, osolíme je a podlijeme octem. Ještě horké pappardelle zlehka promícháme se žampionovou směsí, játry a ozdobíme bazalkou, případně můžeme dle chuti osolit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,890x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pappardelle s drůběžími játry


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist