Pappardelle s drůběžími játry

Suroviny

500 g pappardellí
500 g drůběžích jater
300 g žampionů
2 stroužky česneku
2 malé červené chilli papričky
8 lístků šalvěje
1 pomeranč
1 lžička cukru
140 ml olivového oleje
15 lístků bazalky
1 lžíce balzamikového octa
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na menší kousky a houbky nakrájíme na čtvrtky. Chilli papričky zbavíme jader a nadrobno nakrájíme, lístky šalvěje nakrájíme na nudličky. Kůru z pomeranče oloupeme škrabkou a nakrájíme jí na tenké nudličky. Na mírném ohni rozpustíme cukr a doměkka na něm pomerančovou kůru podusíme. Potom jí smícháme s prolisovaným česnekem, chilli papričkami, polovinou olivového oleje, šalvějí a solí. 4 lžíce oleje rozpálíme a na silném ohni na něm orestujeme žampiony, osolíme a smícháme se směsí s pomerančovou kůrou. Bazalku natrháme nahrubo.

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Játra smažíme na zbytku oleje asi 2 minuty, osolíme je a podlijeme octem. Ještě horké pappardelle zlehka promícháme se žampionovou směsí, játry a ozdobíme bazalkou, případně můžeme dle chuti osolit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,105x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pappardelle s drůběžími játry


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist