Pappardelle s drůběžími játry
Suroviny
500 g pappardellí
500 g drůběžích jater
300 g žampionů
2 stroužky česneku
2 malé červené chilli papričky
8 lístků šalvěje
1 pomeranč
1 lžička cukru
140 ml olivového oleje
15 lístků bazalky
1 lžíce balzamikového octa
sůl
Postup
Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na menší kousky a houbky nakrájíme na čtvrtky. Chilli papričky zbavíme jader a nadrobno nakrájíme, lístky šalvěje nakrájíme na nudličky. Kůru z pomeranče oloupeme škrabkou a nakrájíme jí na tenké nudličky. Na mírném ohni rozpustíme cukr a doměkka na něm pomerančovou kůru podusíme. Potom jí smícháme s prolisovaným česnekem, chilli papričkami, polovinou olivového oleje, šalvějí a solí. 4 lžíce oleje rozpálíme a na silném ohni na něm orestujeme žampiony, osolíme a smícháme se směsí s pomerančovou kůrou. Bazalku natrháme nahrubo.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Játra smažíme na zbytku oleje asi 2 minuty, osolíme je a podlijeme octem. Ještě horké pappardelle zlehka promícháme se žampionovou směsí, játry a ozdobíme bazalkou, případně můžeme dle chuti osolit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,105x
Komentáře receptu Pappardelle s drůběžími játry
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!