Mazanec

Suroviny

Na 2 mazance:
400 ml vlažného mléka
200 g krupicového cukru
4 lžíce rumu
150 g rozinek
42 g droždí
1 kg hladké mouky
1/2 lžičky citronové kůry
4 vejce
1/2 lžičky soli
40 g másla
1 vrchovatá lžíce sádla
4 lžíce slunečnicového oleje
plátky mandlí na posypání

ukázka receptu Mazanec
Posunovut vlevo
ukázka receptu Mazanec
Posunout vpravo

Postup

Rozinky namočíme do rumu. Připravíme kvásek: droždí, část vlažného mléka a trošku cukru smícháme a necháme vykvasit. V míse smícháme mouku, zbytek cukru i mléka. Přidáme rozinky, citronovou kůru, 3 vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (máslo, sádlo) i olej. Přidáme hotový kvásek a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto přemístíme na vál, propracujeme a potom ho rozdělíme na dvě části a vytvarujeme bochánky. Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 30 minut kynout. Poté je pomažeme rozšlehaným vejcem a zasypeme plátky mandlí. Pečeme při 180 °C 40 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,362x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mazanec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist