Šafránové pečivo
Suroviny
750 g hladké mouky
150 g másla
500 ml mléka
50 g droždí
pár vlásků šafránu
250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
100 g cukru krupice
2 špetky soli
100 g rozinek
1 rozšlehané vejce na potření

Postup
Máslo rozpustíme v kastrolku a přidáme mléko při pokojové teplotě. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme cukr, šafrán, tvaroh, máslo a mléko a sůl. Přidáváme postupně mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
Z vykynutého těsta vyválíme válečky o průměru asi 1,5 cm a nakrájíme je na 10 cm kousky. Válečky stáčíme do tvaru „esíčka“. Můžeme vyzkoušet i jiné tvary, např. šneky, brýle..Necháme na plechu ještě vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a do záhybů vmáčkneme rozinky. Pečeme při 225 °C asi 10 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,380x
Komentáře receptu Šafránové pečivo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!