Šafránové pečivo

Suroviny

750 g hladké mouky
150 g másla
500 ml mléka
50 g droždí
pár vlásků šafránu
250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
100 g cukru krupice
2 špetky soli
100 g rozinek
1 rozšlehané vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Máslo rozpustíme v kastrolku a přidáme mléko při pokojové teplotě. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme cukr, šafrán, tvaroh, máslo a mléko a sůl. Přidáváme postupně mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme válečky o průměru asi 1,5 cm a nakrájíme je na 10 cm kousky. Válečky stáčíme do tvaru „esíčka“. Můžeme vyzkoušet i jiné tvary, např. šneky, brýle..Necháme na plechu ještě vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a do záhybů vmáčkneme rozinky. Pečeme při 225 °C asi 10 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,317x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šafránové pečivo


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist