Pomerančový koláč s černým pivem

Suroviny

4 vejce
250 g krystalového cukru
100 g kukuřičné mouky
200 g hladké mouky
200 ml černého piva Kozel
50 ml zakysané smetany
1 lžíce měkkého másla
1 prášek do pečiva
strouhaná kůra z 1/2 pomeranče

SIRUP:
3 lžíce pomerančové marmelády
šťáva z 1 pomeranče

recept nemá fotografii

Postup

Šlehačem ušleháme vejce s krystalovým cukrem do husté pěny. Ke konci šlehání přidáme kousek měkkého másla. Přilijeme pivo, kysanou smetanu a obě mouky s práškem do pečiva. Přidáme i pomerančovou kůru a promícháme.

Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Špejlí zjistíme, zda je už koláč upečený. Hotový koláč vyndáme a necháme na mřížce 20 minut vychladnout. Odstraníme boky formy. Pomerančovou marmeládu svaříme s pomerančovou šťávou na hustý sirup. Sirupem potřeme povrch koláče a necháme vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,397x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomerančový koláč s černým pivem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist