Pomerančový koláč s černým pivem

Suroviny

4 vejce
250 g krystalového cukru
100 g kukuřičné mouky
200 g hladké mouky
200 ml černého piva Kozel
50 ml zakysané smetany
1 lžíce měkkého másla
1 prášek do pečiva
strouhaná kůra z 1/2 pomeranče

SIRUP:
3 lžíce pomerančové marmelády
šťáva z 1 pomeranče

recept nemá fotografii

Postup

Šlehačem ušleháme vejce s krystalovým cukrem do husté pěny. Ke konci šlehání přidáme kousek měkkého másla. Přilijeme pivo, kysanou smetanu a obě mouky s práškem do pečiva. Přidáme i pomerančovou kůru a promícháme.

Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Špejlí zjistíme, zda je už koláč upečený. Hotový koláč vyndáme a necháme na mřížce 20 minut vychladnout. Odstraníme boky formy. Pomerančovou marmeládu svaříme s pomerančovou šťávou na hustý sirup. Sirupem potřeme povrch koláče a necháme vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 481x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomerančový koláč s černým pivem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist