Perníčky (měkké hned po upečení)
Suroviny
TĚSTO:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
2 vejce
100 g Hery
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody
POLEVA:
1 bílek
150 g moučkového cukru
+ 1 vejce na potření
Postup
V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou. Přidáme med a perníkové koření. Vmícháme prosetou mouku, kterou jsme smíchali s jedlou sodou. Vypracujeme těsto, které na válu ještě rukama prohněteme. Vyválíme silnější placku a vykrajujeme tvary, které pokládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Nakonec potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky leskly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Prosetý moučkový cukr třeme v míse s bílkem dokud nevznikne hladká bílá poleva, kterou perníčky potom zdobíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,584x
Komentáře receptu Perníčky (měkké hned po upečení)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!