Perníčky (měkké hned po upečení)

Suroviny

TĚSTO:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
2 vejce
100 g Hery
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody

POLEVA:
1 bílek
150 g moučkového cukru
+ 1 vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou. Přidáme med a perníkové koření. Vmícháme prosetou mouku, kterou jsme smíchali s jedlou sodou. Vypracujeme těsto, které na válu ještě rukama prohněteme. Vyválíme silnější placku a vykrajujeme tvary, které pokládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Nakonec potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky leskly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Prosetý moučkový cukr třeme v míse s bílkem dokud nevznikne hladká bílá poleva, kterou perníčky potom zdobíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,584x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.33 (počet: 3) 6.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perníčky (měkké hned po upečení)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist