Čokoládové pusinky

Suroviny

4 bílky
70 g krupicového cukru
250 g moučkového cukru
NÁPLŇ:
3 lžíce smetany ke šlehání
růžové potravinářské barvivo
100 g bílé čokolády

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh – když se vytvoří hustá pěna, přidáme krupicový cukr a došleháme dotuha. Vmícháme moučkový cukr a nad párou z hrnce s horkou vodou šleháme, dokud není směs lesklá. Přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme malé pusinky. Pečeme v předehřáté troubě při 100 °C asi hodinu. Upečené pusinky se lehce odlepí od pečícího papíru.
Smetanu zahřejeme a vmícháme k ní potravinářské barvivo. Čokoládu nalámeme do rendlíku a nad hrncem s horkou vodou jí necháme rozpustit. Přimícháme obarvenou smetanu, aby se zabarvila i čokoláda. Touto směsí slepujeme vždy dvě pusinky k sobě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,597x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládové pusinky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist