Zajíc načerno
Suroviny
1 zaječí předek
1 cibule
kořenová zelenina
2 lžíce sádla
z 5 kostek cukru karamel
2 lžíce ostružinové marmelády
1 lžíce vinného octa
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
mletý pepř
sůl
nové koření
bobkový list
hřebíček
tymián

Postup
Zaječí předek zbavíme blan i šlach a naporcujeme ho na kousky. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme i veškeré koření. Nakonec na zeleninu dáme naporcovaného zajíce, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. K hotovému masu přidáme marmeládu a zkaramelizovaný cukr. Vzniklou omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky a okyselíme vinným octem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,563x
Komentáře receptu Zajíc načerno
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!