Nadívaný bažant na víně
Suroviny
1 bažant
120 g slaniny
80 g másla
150 ml dezertního vína
150 ml vývaru
3 bobule jalovce
sůl
NÁDIVKA:
200 g jater
100 g slaniny
100 g šunky
150 g čerstvých hub
2 housky
2 žloutky
100 ml mléka
sůl
pepř

Postup
Bažanta očistíme a zvenku i zevnitř osolíme. Do mísy dáme jemně nasekaná nebo umletá játra, slaninu, šunku a houby, v mléce namočené housky a žloutky. Celé osolíme, opepříme a dobře promícháme. Bažanta naplníme nádivkou, sepneme, dáme do pekáčku s máslem. Obložíme slaninou, podlijeme vínem a vývarem. Přidáme jalovec a necháme péct dozlatova. Podáváme s brambory a se zelím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,938x
Komentáře receptu Nadívaný bažant na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!