Tymiánový losos s celerovým salátem
Suroviny
4 porce lososa
2 lžíce tymiánových lístků
2 lžičky mletého černého pepře
4 stroužky rozmačkaného česneku
mořská sůl
80 ml olivového oleje
SALÁT:
240 ml zakysané smetany
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
1 kg celeru nakrájeného na tenké nudličky
sůl
pepř
Postup
Na salát smícháme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Dle chuti osolíme, opepříme a na slabém plameni pomalu zahříváme. Přivedeme k varu a vaříme 4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Vmícháme nudličky celeru a chvíli prohříváme. Dáme stranou, ale pořád udržujeme v teple.
Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smícháme v misce. Touto směsí potřeme lososa a z obou stran ho 3 - 5 minut grilujeme. Podáváme společně s celerovým salátem.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,476x
10.00 (počet: 1)
10.00
1
10
Komentáře receptu Tymiánový losos s celerovým salátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

