Tymiánový losos s celerovým salátem
Suroviny
4 porce lososa
2 lžíce tymiánových lístků
2 lžičky mletého černého pepře
4 stroužky rozmačkaného česneku
mořská sůl
80 ml olivového oleje
SALÁT:
240 ml zakysané smetany
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
1 kg celeru nakrájeného na tenké nudličky
sůl
pepř

Postup
Na salát smícháme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Dle chuti osolíme, opepříme a na slabém plameni pomalu zahříváme. Přivedeme k varu a vaříme 4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Vmícháme nudličky celeru a chvíli prohříváme. Dáme stranou, ale pořád udržujeme v teple.
Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smícháme v misce. Touto směsí potřeme lososa a z obou stran ho 3 - 5 minut grilujeme. Podáváme společně s celerovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,406x

Komentáře receptu Tymiánový losos s celerovým salátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!