Losos s olivami a koprovým dipem
Suroviny
800 g lososa
9 sušených rajčat naložených v oleji
18 černých oliv
18 bazalkových lístků
3 lžíce olivového oleje
KOPROVÝ DIP:
400 g řeckého jogurtu
4 pokrájené jarní cibulky
1 lžíce sekaného kopru
olivový olej
sůl

Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Syrového lososa rozložíme na pracovní plochu a uděláme do něj 18 širších a hlubších zářezů (neprořízneme skrz!). Rajčata rozpůlíme a zatlačíme je do oliv a každou olivu obalíme bazalkovým lístkem. Rolky vmáčkneme do jamek v mase. Lososa potom nakrájíme na porce, přeneseme je na plech s pečícím papírem, osolíme, opepříme, zastříkneme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Podáváme s koprovým dipem, který připravíme smícháním uvedených surovin.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,012x

Komentáře receptu Losos s olivami a koprovým dipem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!