Vepřová roláda s křížalami

Suroviny

800 g vepřové rolády
150 g sušeného ovoce
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
50 g rozinek
1 lžička cukru
2 lžíce strouhanky
2 lžíce másla
2 lžíce sádla
250 ml masového vývaru
125 ml smetany
1 lžička solamylu
100 ml bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Sušené ovoce namočíme přes noc do vody. Pak ho necháme přejít varem, necháme odkapat a šťávu si uschováme. Ovoce nakrájíme na kousky a smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou. Maso rozklepeme, osolíme a opepříme. Náplň z ovoce dáme doprostřed plátu masa, zavineme, omotáme nití a osmažíme na lžíci sádla. Sádlo zpěníme v pekáči, přidáme maso, opečeme a zalijeme masovým a ovocným vývarem, do kterého jsme přidali víno. Pečeme do změknutí masa. Roládu vyndáme, do výpeku přimícháme smetanu a rozmícháme se solamylem, povaříme, zjemníme máslem a dochutíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,073x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová roláda s křížalami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist