Svatoštěpánská husa

Suroviny

1 husa (cca 3,5 kg)
500 g brambor
1 hlávka zelí
3 jablka
1 větší cibule
30 ml octa
2 malé lžičky soli
1 malá lžička kmínu

recept nemá fotografii

Postup

Husu očistíme a osušíme. Na povrchu i uvnitř ji osolíme a necháme v chladu odležet. Potom jí okmínujeme a dáme do pekáčku. Pokud je husa větší, můžeme jí rovnou naporcovat. Husu podlijeme vodou, dáme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C. Během pečení kůži několikrát lehce propíchneme vidličkou, aby se vypeklo sádlo. Přeléváme ji výpekem.

Hlávku zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme do pekáčku oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájené hlávkové zelí, zastříkneme octem a okmínujeme. Asi po 10 minutách pečení přidáme dvě nahrubo nastrouhaná jablka a také oloupané a na kostky nakrájené brambory. Poslední jablko nakrájíme na plátky a obložíme jím husu. Takto připravenou směs promícháme a pečeme společně s husou ještě 20 minut.

K huse můžeme podávat kromě již uvedených brambor i knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,881x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.33 (počet: 3) 6.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Svatoštěpánská husa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist