Kachní stehna na černé omáčce

Suroviny

4 kachní stehna
150 g uzené slaniny nakrájené na nudličky
150 g šalotky
250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
200 g povidel
700 g silného vývaru (ve studeném stavu jako želé)
400 ml kvalitního červeného polosuchého vína
20 ml rumu
50 g strouhaného perníku k zahuštění
nové koření
bobkový list
pepř
skořice
cukr
sůl
citronová šťáva

NA POSYPÁNÍ:
100 g vyškvařené slaniny
zelená cibulka na nudličky

recept nemá fotografii

Postup

Stehna vykostíme a svážeme provázkem do válečku. Osolíme, opepříme. Na rozehřáté slanině orestujeme do zlatova zeleninu, přidáme nakrájenou šalotku a osmahneme. Přidáme povidla a 3 minuty restujeme. Zalijeme vínem, rumem a přivedeme k varu. Přidáme vývar a maso a koření. Lehce osolíme a přikryté pozvolna dusíme doměkka.
Hotové maso přendáme do jiné nádoby a přikryjeme.

Omáčku přivedeme k prudkému varu a svaříme na cca 0,7 litru a přecedíme. Zahustíme perníkem. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a posypeme orestovanou slaninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,154x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachní stehna na černé omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist