Caponata

Suroviny

2 středně velké pevné lilky
1 cibule
olivový olej
250 g rajčat
2 řapíky celeru
70 g černých oliv
1 lžíce kaparů
hrst piniových oříšků, nasucho opražených
1 lžíce balzamikového octa
sůl
pepř
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Lilky nakrájíme na kostky, posolíme a necháme 20 minut odležet. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme jí na oleji dozlatova. Vyjmeme z pánve, přidáme trochu oleje a spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a pokrájený celer. Smažíme 10 minut, potom vyndáme. Do pánve opět přidáme olej a osmahneme lilky. Všechny osmažené suroviny dáme do hrnce, přidáme oříšky, ocet, sůl, pepř, cukr dle chuti. Při 180 °C pečeme půl hodiny. Podáváme vychladlé.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,532x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Caponata


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist