Caponata
Suroviny
2 středně velké pevné lilky
1 cibule
olivový olej
250 g rajčat
2 řapíky celeru
70 g černých oliv
1 lžíce kaparů
hrst piniových oříšků, nasucho opražených
1 lžíce balzamikového octa
sůl
pepř
cukr
Postup
Lilky nakrájíme na kostky, posolíme a necháme 20 minut odležet. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme jí na oleji dozlatova. Vyjmeme z pánve, přidáme trochu oleje a spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a pokrájený celer. Smažíme 10 minut, potom vyndáme. Do pánve opět přidáme olej a osmahneme lilky. Všechny osmažené suroviny dáme do hrnce, přidáme oříšky, ocet, sůl, pepř, cukr dle chuti. Při 180 °C pečeme půl hodiny. Podáváme vychladlé.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,871x
Komentáře receptu Caponata
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!