Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

Suroviny

1 hlávka květáku, rozebraná
150 – 200 g špeku
2 lžíce olivového oleje (+ 2 navíc)
2 lžíce červeného vinného octa
3 plátky bílého chleba
2 stroužky česneku
400 g plechovka cizrny
40 g čerstvého špenátu
1 červená čekanka
hrst sladkolisté petrželky
CHILLI DRESINK:
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 malá červená chilli paprička nasekaná
1 lžička krupicového cukru
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Květákové růžice, špek, olej a ocet smícháme v míse a pak přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 20 minut při teplotě 200 °C. Na posledních 10 minut dáme do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím uděláme dresink: smícháme ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmícháme cukr a nakonec i sůl a pepř. Do servírovací mísy dáme květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promícháme a přelijeme dresinkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,935x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist