Petrželová polévka
Suroviny
500 g kořenu petržele
250 g brambor
1 l zeleninového vývaru
2 cibule
2 stroužky česneku
200 ml smetany
5 lžic olivového oleje
30 g dýňových semínek
20 g neslazeného rakytníkového protlaku
hrubší mořská sůl
mletý černý pepř
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupeme petržel a brambory a obojí nakrájíme na větší kousky. Nasekáme stroužky česneku. 3 lžíce oleje rozpálíme a podusíme na něm cibuli, petržel, brambory a česnek. Podlijeme vývarem a smetanou. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 15 minut povařit. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, opražíme na něm dýňová semínka a osolíme.
Polévku umixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Pokapeme rakytníkovým protlakem a podáváme posypané dýňovými semínky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,938x
Komentáře receptu Petrželová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!