Petrželová polévka

Suroviny

500 g kořenu petržele
250 g brambor
1 l zeleninového vývaru
2 cibule
2 stroužky česneku
200 ml smetany
5 lžic olivového oleje
30 g dýňových semínek
20 g neslazeného rakytníkového protlaku
hrubší mořská sůl
mletý černý pepř
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupeme petržel a brambory a obojí nakrájíme na větší kousky. Nasekáme stroužky česneku. 3 lžíce oleje rozpálíme a podusíme na něm cibuli, petržel, brambory a česnek. Podlijeme vývarem a smetanou. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 15 minut povařit. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, opražíme na něm dýňová semínka a osolíme.

Polévku umixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Pokapeme rakytníkovým protlakem a podáváme posypané dýňovými semínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,686x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Petrželová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist