Žampionová polévka I.
Suroviny
300 g žampionů
40 g sádla
1 l masového vývaru
250 ml smetany
100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel)
1 malá cibule
40 g hladké mouky
mletý muškátový oříšek
sůl
zelená petrželka

Postup
Na sádle opečeme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel a cibuli. Mírně opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Uvaříme doměkka, nakonec zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým oříškem, osolíme, ozdobíme nasekanou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,062x
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Žampionová polévka I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!